Feng shui

För några dagar sen googlade jag sängens placering. Där kom jag i kontakt med feng shui, som jag nu fastnat för.
"Med Feng shuins hjälp kan vi se sambanden mellan vårt hem och oss själva genom att börja titta på vilka saker vi valt att omge oss med.
Ställ dig vid entrédörren och se på ditt hem med en besökares betraktande blick. Vad ser du? Vilken bild får du av den eller de personer som bor där? Stämmer den bilden överens med den bild du har av dig själv? Känns hemmet välkomnade, inbjudande, avslappnande? Vilka känslor väcks hos dig?"
 
När jag nu tänker efter så stämmer lägenheten ihop jätte väl med mig själv, jag har som ett exempel trång och liten hall som för mig förknippar mig till att det är svårt att komma mig in på djupet. Inredningen är lite kaotisk och gamla saker ligger kvar och skräpar. Minnen som jag kanske inte orkat bearbeta än och nutida uppgifter jag är för omotiverad att ta tag i. Min enda ursäkt är "den kan va bra att ha" Men det är sällan jag saknat något jag slängt.
Det jag nu oxå lärde mig när jag flyttade om sängen och började läsa Feng Shui var också att man inte ska ha några vatten element i sovrummet då drömmarna drunknar. Jag satte nyligen in turkosa täcken, svarta gardiner, kuddar, filtar och mattor. Svart står för elementet vatten. Inte konstigt jag inte har kunnat sova det sista om man nu ska tro på detta. Så senast efter nyår ska jag göra om sovrummet igen och skapa lite romantik och tillföra harmoniska färger där inne!
 
 
 

Taramella

Välkommen! Den här bloggen är under uppbyggnad... Jag startade bloggen 2011, men nästa alla mina tankar och värderingar har ändrats successivt sedan dess och det mesta är raderat. 2015 gick jag in i den berömde väggen och gör nu en resa tillbaka ifrån utbrändhet, panikångest och minnessvårigheter. Jag flyttade nyligen till en storstad tillsammans med min nyfunna pojkvän och våra djur. Jag har tidigare studerat örtmedicin och läkekonst. På dagarna är jag mycket i naturen, lagar mat och är med djuren. I övrigt gillar jag att uttrycka mig genom dans, sång, skrift eller måleri. Går gärna på udda gratisevent eller skapar egna. Denna blogg uppdateras och skrivs på när lust och ork räcker till. Vill att båda ni och jag ska känna att detta är en kravlös och öppen blogg för alla. (Den här sida innehåller stavfel, osammanhängande meningar och påhittade ord, va ödmjuk och respektera att jag är under en läkningsprocess och ibland blir det tokigt.) Med det sagt åter igen varmt välkommen. 30/9 - 16 @Taramella

RSS 2.0